woensdag 13 april 2011

Niet het Glaspaleis maar Droomkasteel













Een stad met paleizen en kastelen

Aan de rand van een oud koninkrijk ligt een klein stadje vol paleizen en kastelen. Gaat het zien, gaat het zien! zegt het voort ! Natuurlijk het glaspaleis, zojuist opgeknapt voor vele miljoenen. Maar niet te vergeten, iets noordelijker, aan de rand van de stad, een droomkasteel, al 45 jaar!

-----

Het oudste attractiepark van Heerlen (zijn er meer?) viert 27 mei haar 45-jarig bestaansfeest - al hoewel, het staat te koop, en de losse beelden zullen door de eigenaar na verkoop mee genomen worden.

Het Droomkasteel herbergt duizenden betonnen beelden van mensen en dieren uit de sprookjeswereld, zoals Sneeuwwitje en de zeven dwergen. Naast sprookjesfiguren vindt je er fonteinen, bloembakken, dieren-en tuinfiguren.

Al sinds 1966 opent het park van mei tot september zijn poorten; menig volwassene bezocht Droomkasteel Heerlerheide reeds als kleuter, een komt er nu graag met zijn eigen kinderen. Blikvanger aan de ingang vormt het grote beeld van een Afrikaanse olifant. De entreeprijzen zijn in deze dure tijden prettig laag; alleen voor een natje en een droogje zult u zelf moeten zorgen. Achter de poorten ondek je een met veel oog voor detail gebouwd fantasiekasteel met grotten, gangen, balustrades en torens. Vanaf de 21 meter hoge uitkijktorens heb je een fantastisch uitzicht op de wonderlijke aanleg en het samenspel van water en licht in de natuur. In het labyrint van onderaardse gangen tref je fraaie mozaieken en voorstellingen aan. In een speciale beeldengalerij staan tuinfiguren ook te koop. En wil je uitrusten dan kan dat op een van de bankjes, lekker in het zonnetje of in de schaduw onder de hoge bomen.

Droomkasteel Heerlerheide

Ganzeweide 113-115 Heerlen

1 opmerking:

  1. Geachte heer van der Velden, beste Bastiaan, op http://dwazebouwsels.jimdo.com/favoriete-follies/heerlerheide/ heb ik een pagina gewijdt aan Jan Schoonbroodt, de maker van het droomkasteel. Ik heb daar foto's uit dit ertikel bij geplaatst. Ik hoop dat je daar mee kunt instemmen. Indien je dat niet goed vindt, zal ik ze verwijderen. Met vriendelijke groeten, Paul Post

    BeantwoordenVerwijderen